Sådan opbevarer og serverer du champagne

Rigtig mange elsker at godt glas champagne – især til en festlig anledning. Men der er også mange, som ikke har helt styr på, hvordan champagne skal opbevares og serveres. Er du også i tvivl om dette? Her kan du blive klogere på, hvordan du skal opbevare og servere champagne. Mangler du champagne? Køb her.

Tips til opbevaring af champagne

Når det kommer til opbevaring af champagne, så findes der flere muligheder. Har du lige købt en flaske, som du skal drikke inden for et par dage, kan du blot opbevare den i køleskabet.

Skal du derimod opbevare champagnen i længere tid, skal den helst placeres mørkt. Derudover skal den placeres relativt køligt (10 til 14 grader), og så skal den placeres et sted, hvor der ikke er alt for store temperaturudsving. 

Sidst men ikke mindst bør du opbevare din champagne liggende og ikke stående oprejst, hvis den skal opbevares i en længere periode. Opbevarer du din champagne korrekt, kan du sagtens have den liggende i flere år uden problemer.

Tips til servering af champagne

Skal du servere din champagne, skal den naturligvis serveres ved den rette temperatur. Du skal ikke servere champagnen direkte fra køleskabet, da den er for kold på dette tidspunkt. I stedet skal du servere en champagne, når den har en temperatur på omkring 9 til 11 grader.

Så hvis du har haft din champagne i køleskabet, skal den stå ude, inden den skal serveres og drikkes. Hvis den har stået i en vinkælder eller lignende, så må du gerne putte den en hurtig tur i køleskabet eller i en isspand.