Lær mere om kognitiv terapi

Overvejer du at søge professionel hjælp hos en psykolog af den ene eller anden grund? Så kan det være, at du er stødt på ordene kognitiv terapi. Er du ikke helt sikker på, hvad kognitiv terapi er for noget, kan du læse med videre her.

Hvad er kognitiv terapi for noget?

Som regel har kognitiv terapi fokus på, hvad der sker lige nu og her, hvorimod fortiden ikke er så meget i spil, hvis det er muligt. 

Når det kommer til kognitiv terapi, er en grundlæggende præmis, at dine oplevelser og din måde at forholde dig til verden på, kan skabe et grundlag for alt lige fra forbedring til forværring. 

Det kan også være med til at skabe store forandringer i dit liv. Teorien er hermed, at negative mønstre samt ukonstruktive mønstre er med til at holde dig i en usund tilstand såsom en depression eller angst.

Med kognitiv terapi bliver du udfordret til at acceptere, at det ikke er en situation i sig selv, der gør dig syg eller ked af det eller lignende. I stedet er det din måde at tænke og handle på i forbindelse med den pågældende situation. Med andre ord er du med til at skabe din psykologiske verden.

Hvilken psykolog skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du vælge en psykolog, der tilbyder kognitiv terapi som en terapiform. Du skal naturligvis også føle dig tryg ved psykologen. Derudover er det en fordel, hvis psykologen befinder sig i nærheden af din bopæl, medmindre du ikke har noget imod online konsultationer.