Derfor skifter danskere deres dyner ud med kugledyner

Det er blevet mere populært at købe kugledyner end normale dyner her i Danmark. Selvom kugledyner koster en hel del mere end de traditionelle dyner, så stopper det ikke danskerne fra at rive dem ned af hylderne. Hvorfor? Der er faktisk rigtig mange fantastiske fordele ved at sove med en kugledyne. Dynen beroligere vores nervesystem, temperaturregulerer vores krop og fordrer generelt, at vi får en bedre nattesøvn.

Hvordan virker en kugledyne?

En kugledyne har et simpelt men effektivt design. I stedet for dun og fjer er dynen fyldt med små glaskugler, som giver kugledynen den ekstra vægt. Kugledyners vægt varierer meget. Nogle vejer 6 kg, mens andre vejer helt op til 13 kg. Den ekstra vægt er med til at lægge et pres mod vores krop, som føles lidt som et stort behageligt kram.

Dette pres går helt automatisk ind og beroliger vores nervesystem, hvilket hjælper os til at slappe af. Når vi har nemmere ved at slappe af, så falder vi også hurtigere i søvn.

Den naturlige og nemme vej til bedre nattesøvn

Det er ikke unormalt at døje med søvnproblemer. Rigtig mange danskere har problemer med at falde i søvn og vågner også mange gange om natten. Især når vi kommer op i alderen, kan det være svært at nå de 8 timer om natten. Hvis du er en af dem, som vender og drejer på puden i flere timer, så skal du prøve at sove med en kugledyne.

En kugledyne fra mærket Hugged er helt fantastiske og kan være med til at forbedre din søvn markant. Der er ingen magisk formel på god søvn, men det kan ikke benægtes at et roligt nervesystem hjælper os på vej ind i drømmeland.

Undersøgelser viser at kugledynen virker

Måske virker det lidt mystisk, at en tung dyne skulle have sådan en stor indvirkning på vores søvn, men den er altså god nok. Der er endda lavet undersøgelser på om kugledynen faktisk virker. Tilbage i 2020 blev der lavet en grundig undersøgelse med en gruppe testpersoner, som led af søvnproblemer. Undersøgelsen gik ud på at give testpersonerne en kugledyne at sove med hver nat i seks uger, for at se om deres søvnkvalitet blev bedre.

Stort set alle testpersonerne rapporterede tilbage og sagde, at deres søvnkvalitet var blevet markant bedre. Ikke nok med at de faldt hurtigere i søvn, så sov de også igennem hele natten uden at vågne.